forside   ·   jeg tilbyder   ·   fagligt fokus   ·   erfaring   ·   praktisk   ·   kontakt

Mindfulness/kurser

Mange har svært ved at være tilstede i nuet. Vores tanker kredser om fortiden eller fremtiden, og nogle gange følger ubehagelig følelser med tankerne som bekymring, nervøsitet eller ærgrelse.

Når vi ikke er tilstede i nuet, har vi heller ikke tankerne ved det, som vi er i færd med. Man kan sige, at vi fungerer med en slags ”automatpilot”.

Undersøgelser viser, at når vi lader ”automatpiloten” styre for meget, er vi mere tilbøjelige til at blive revet med af negative tanker og følelser. Vi øger risikoen for at blive forstemte og deprimerede.

Meget tyder også på, at vores manglende evne til at leve i nuet kan give os stress og måske angst-problemer.

Jeg afholder kurser i Kognitiv Mindfulness Mediation flere gange årligt. Det er en form for opmærksomhedstræning, hvor man bliver bedre til at være tilstede i nuet. Man oplever det, som er lige nu og her.

Metoden er udviklet i USA og England og bygger på et videnskabeligt grundlag. Bl.a. er det dokumenteret, at den kan forebygge stress, angst og tilbagefald af depression. Den kan også lindre smerter.

Kurserne i Kognitiv Mindfulness Mediation foregår i mine kursuslokaler på Vilholtgård i Voervadsbro – tæt på den smukke natur ved Gudenåen og med skoven som nabo.

Kontakt mig for at høre nærmere om muligheden for at deltage på et af mine kurser.
terapi - læs mere
Psykolog-gruppen · Søndergade 14, 1.tv. · Silkeborg · tlf.+fax: 8680 6436 · jmj@psykolog-gruppen.dk
webdesign by ddsign.dk